Homepage Danscentrum Lensink facebook twitter youtube  Stationsplein 1D, Steenwijk
Postadres: Postbus 96, 8330 AB Steenwijk
tel./sms 0610 816493
(di. t/m za. 17-21 uur.)
e-mail: dansen@danscentrumlensink.nl
IBAN: NL76 ABNA 0580 6101 52

Uw dansleraar is Richard Lensink

Danscentrum Lensink is aangesloten bij de Swinging World organisatie (NVD). Een organisatie waar geselecteerde danscholen in Europa bij zijn aangesloten.

Uw gastheer Richard Lensink is begonnen met social dansen op 17 jarige leeftijd, en danste daarna al snel zijn eerste danswedstrijden bij de amateurs. Dit gebeurde eerst bij de wedstrijdorganisatie DAVENO (NADB NOORD). Daarna is de overstap gemaakt naar de landelijke afdeling van de Nederlandse Amateur Danssport Bond. Deze bond is weer op zijn beurt erkend door het NOC-NSF.

Op 18 jarige leeftijd bereikte hij met zijn danspartner onder andere een tweede plaats op het Nederlands kampioenschap in de leeftijd 12-18 jaar. Na enkele jaren op landelijk niveau bij de amateurs gedanst te hebben in de verschillende wedstrijdklassen Standaard en latijns amerikaanse dansen is de overstap gemaakt naar de Professionals. Hier heeft Richard Lensink met zijn danspartner enkele jaren gedanst in binnen- en buitenland met vele demi finales en finales, waaronder een demi finale op de Holland Masters op het sportcentrum Papendal.

In dezelfde periode heeft Richard het FDO diploma dansleraar afgerond. Het FDO danslerarendiploma wordt erkend door het ministerie van WVC en staat garant voor kwaliteit. Sinds oktober 2000 heeft Richard met succes deelgenomen aan de opleiding gecertificeerd opleider van het FDO en werd hiermee de jongste gecertificeerde opleider in Nederland. Om aan het bovenstaande te kunnen blijven voldoen, volgt hij ook studiedagen en congressen om zijn vakkennis op peil te houden.

Het Danscentrum werd in 1992 door Richard Lensink op 22-jarige leeftijd overgenomen van Dansschool v/d Stroet Steenwijk en is gevestigd in het multifunctioneel centrum de Meenthe op de eerste verdieping op Stationsplein 1d. In 2005 is het Danscentrum geheel vernieuwd en van alle moderne gemakken voorzien. Bovendien wordt de grote sporthal in het multifunctionele gebouw vaak gebruikt om danswedstrijden te organiseren en in het theater van het gebouw worden vaak voorstellingen geven over dans en muziek.

Danscentrum Lensink is gemakkelijk te bereiken. Het is niet ver van de snelweg (A32) en zit tegenover het intercitystation Steenwijk. Er is een goed verlichte en 's avonds gratis parkeergelegenheid.

  • Dansen is een wereld van dans, plezier en ontspanning.
  • Dansen is een populaire vrijetijdsbesteding.
  • Dansen neemt enorm in populariteit toe, o.a. dankzij het populaire tv programma Dancing with the Stars.