Homepage Danscentrum Lensink facebook twitter youtube  Stationsplein 1D, Steenwijk
Postadres: Postbus 96, 8330 AB Steenwijk
tel./sms 0610 816493
(di. t/m za. 17-21 uur.)
e-mail: dansen@danscentrumlensink.nl
IBAN: NL76 ABNA 0580 6101 52

Bewegen voor scholen, een danspas voor de leerlingen

Gezond leven willen we allemaal. Maar doen we dit ook? De overheid en Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) activeert Nederland met de actie 30minutenbewegen. Wat doet u?

Bewegen is gezond en dansen voldoet aan die 30-minuten-bewegen-norm welke door de overheid wordt gehanteerd.

Onderzoek, o.a. door TNO, heeft uitgewezen dat dansen gezond is voor hart en bloed­vaten en help tegen overgewicht. De latin dans Cha Cha Cha verbrandt zo'n 650 kcal/uur en dat is meer dan bijvoorbeeld volleybal of aerobics.

Dansen is gemakkelijk toegankelijk, heeft weinig risico voor (sport)blessures, is goed voor de motoriek, helpt met afvallen, is sociaal en gezellig, maar is vooral goed voor gezond blijven.

Stimuleer uw leerlingen en weet wat u ontvangt: Fit op de dansvloer betekent fit in de klas. Wij vragen u ons op te nemen als aanbieder van de danssport voor gezond bewegen, voor al uw leerlingen. In het buitenland zijn er al danslessen in samenwerking met scholen. In Nederland gaat dat nu ook beginnen.

Wij bieden een danspas aan voor uw leerlingen. Deze danspas is voor persoonlijk gebruik door de leerling. De danspas geeft een korting van € 20,- per leerling per jaar op onze reguliere lessen. Deze korting kan ook worden gegeven via uw leerlingen­pas als u deze heeft. Graag vooraf even overleg.

U kunt het kortingsbedrag ook ophogen om uw leerlingen nog meer te stimuleren.  

Wij willen iets extra voor uw school betekenen. Van elke deelnemende leerling wordt € 5,- gereserveerd. Van dit bedrag organiseren wij een feest voor uw dansende leerlingen. U heeft natuurlijk inspraak op de invulling hiervan.

Uw leerling kan zich eenvoudig opgeven via www.danscentrumlensink.nl. Desgewenst krijgt u een eigen pagina op onze site voor de aanmeldingen van uw leerlingen. In dat geval ontvangt u per aanmelding een e-mail ter controle.

De danslessen worden verzorgd door een gediplomeerd docent en lid van de vakvereniging N.V.D. / Swinging World Organisatie in het Danscentrum Lensink, gevestigd op Stationsplein 1D in Steenwijk in het gebouw van de Meenthe. U vindt ons via de (sport) ingang aan de rechterzijde, de trap op.

Neemt u gerust contact met ons op, als u uw leerlingen wilt stimuleren te gaan bewegen door dansen.

Vriendelijk groet
Danscentrum Lensink

Richard Lensink

  • Dansen is een wereld van dans, plezier en ontspanning
  • Dansen is een populaire vrijetijdsbesteding.
  • Dansen neemt enorm in populariteit toe, o.a. dankzij het populaire tv programma Dancing with the Stars.
  • Dansen is gezond bewegen