Homepage Danscentrum Lensink facebook twitter youtube  Stationsplein 1D, Steenwijk
Postadres: Postbus 96, 8330 AB Steenwijk
tel./sms 0610 816493
(di. t/m za. 17-21 uur.)
e-mail: dansen@danscentrumlensink.nl
IBAN: NL76 ABNA 0580 6101 52

Bewegen is gezond

Aanmelden voor een van de lessen

Dansen is niet alleen heel gezellig, maar ook gezond. Verschillende onderzoeken van o.a. TNO onderschrijven dat stijldansen gezond is. Ook voldoet stijldansen aan de 30-minutenbewegen-eis.

Dansen is je op een gezellig manier ontspannen. Je hoeft geen ervaring te hebben. Iedereen kan gemakkelijk met dansen beginnen. Bewegen is gezond, zo verbruikt de Cha Cha Cha zo'n 650 kcal. per uur en dat is meer dan bijvoorbeeld aerobics of volleybal. De Ned.Hartstichting beaamt dat dansen goed is voor hart en bloedvaten. Dansen werkt als hersengymnastiek en werkt remmend op dementie. Maar daarnaast is dansen is een gezellige activiteit en dus een gemakkelijke vorm voor werken aan je gezondheid. U kunt dansen met uw eigen partner maar ook bijvoorbeeld vrouw-vrouw zoals in het volksdansen gebruikelijk is. Probeer het eens met slechts vier lessen.

U leert o.a Quick-step, Engelse Wals, Tango en niet te vergeten de Cha Cha Cha. U leert dansen onder deskundige leiding van een gediplomeerd instructeur. De lessen duren 75 minuten, na 40 minuten dansen is er ongeveer 20 minuten pauze, even tijd om iets te drinken en even te ontspannen. Na de pauze dansen we nog ongeveer 15 minuten. Danscentrum Lensink is gemakkelijk te bereiken, het is gevestigd op Stationsplein 1-D in Steenwijk in het gebouw van de Meenthe. U vindt ons via de (sport) ingang aan de rechterzijde, de trap op.

 Opgave kan eenvoudig via deze link: Aanmelden voor een van de lessen

Richard Lensink

  • Dansen is een wereld van dans, plezier en ontspanning
  • Dansen is een populaire vrijetijdsbesteding.
  • Dansen neemt enorm in populariteit toe, o.a. dankzij het populaire tv programma Dancing with the Stars.
  • Dansen is gezond bewegen