Homepage Danscentrum Lensink facebook twitter youtube  Stationsplein 1D, Steenwijk
Postadres: Postbus 96, 8330 AB Steenwijk
tel./sms 0610 816493
(di. t/m za. 17-21 uur.)
e-mail: dansen@danscentrumlensink.nl
IBAN: NL76 ABNA 0580 6101 52

Salsa laat je hart bewegen

 

Salsa & Bachata & Merenque de swingende dansen van de Caribean.  

Een gezonde en gezellige dans met als oorsprong Cuba, op zwepende muziek laat je lekker bewegen. De figuren staan niet vast en worden aangeven door de man.

--- -- -

Proefles Salsa woensdag 09 oktober 2019 19:45 - 20:45 uur. De cursus bestaat uit 10 lessen van 60 minuten incl. 15 minuten pauze 105,- euro per persoon.
Aanmelden

--- -- -

Proefles Salsa zie ook de agenda. 
Opgeven voor de proefles kan via dansen@danscentrumlensink.nl of via aanmelden vanuit de agenda.

Als u zelf een groepje heeft, kunnen we deze conform uw wens invullen als besloten groep (vanaf 4 paren).

 

Waarom zou ik de Salsa leren?

Het is een enorm leuke dans met vrolijke bewegingen, het voert je mee naar de caribean, een echt avondje uit.
Samen een heerlijke vrije avond.

Heb je een partner nodig?

Salsa dans je met je tweeën, geen partner?

Inschrijven met jouw eigen partner is het leukste, maar als die er niet is of toch niet mee kan naar de salsalessen?
Geen nood, een vaste danspartner is bij inschrijving niet noodzakelijk.
We hebben een bestand aan “helpers” die het leuk vinden om met jullie te dansen tijdens de lessen. We gaan de helpers vragen, vaak is er dan een partner.

Ook geven zich zowel heren als dames single op.
We wisselen niet tijdens de cursus met andere paren.

Dansles is niet aan mij besteed, waarom zou ik dit wel leuk vinden?

Traditionele dansles is soms voor mensen (vaak voor de mannen) minder aantrekkelijk, omdat het moeilijk lukt tot gewoon lekker samen bewegen te komen. In plaats daarvan wordt het een prestatie die geleverd moet worden. Bij ons in de school zijn alle vormen danslessen die wij geven om een aantal redenen anders. Ten eerste is de basis het lopen. Dat betekent dat je altijd kunt terugvallen op een eenvoudige beweging die iedereen kan. Je kunt zelfs stilstaan en rustig een bepaalde beweging opzoeken en toch in de dans blijven. Verder gaat het in de dans en in de lessen niet om passen uit je hoofd leren en nadoen, maar om een afgestemd danspaar te worden en te kijken wat er van daaruit aan gezamenlijke bewegingen mogelijk is. Samen bewegen en gezelligheid in een mooie omgeving.

De basis is lopen... Gewoon lopen? 

Bijna wel. En dan samen lopen, afhankelijk van wat je inspireert in de muziek wellicht.

Voor welke leeftijd is Salsa? 

Leeftijd speelt geen rol. Een grote groep is dertiger, veertiger of vijftiger, maar we hebben ook heel wat studenten en ook zestigers en zeventigers in de school. Jongeren dansen soms wat uitbundiger en (sommige) ouderen wat meer ingetogen, maar we zien alle leeftijden met en door elkaar dansen.

Wat voor schoenen heb ik nodig voor de Salsa?

Schoenen waarbij je makkelijk kan bewegen en die een soepele zool heeft voor optimaal vloercontact. 

Doen jullie ook aan wedstrijden?

De Salsa kent bij ons geen competitie, het is een dans die je voor je plezier danst. Er zijn geen wedstrijden maar dit is niet waarvoor wij les geven. Wel worden er regelmatig optredens gegeven, maar verder is de Salsa er niet speciaal voor de toeschouwers maar vooral voor de dansers zelf.

Het dansen is vooral voor je zelf een avondje samen uit en gezond aan de slag, geen competitie.

Wat is er zo bijzonder aan jullie school?

Richard, de docent die de cursussen geeft, heeft echt affiniteit met beginnende dansers. Hij wordt geassisteerd door Judith om de dans mooi te laten zien. Het werken met beginners, samen de weg naar het dansen te vinden, is eigenlijk het leukste wat we kunnen verzinnen. Met name onze beginnerslessen zijn er dus ook echt op gericht hoe samen tot dansen te komen. Ook vinden we dat het een avondje samen uit is, samen iets leuks doen!

De docent heeft heel veel in huis voor gevorderde en vergevorderde dansers waarbij bijvoorbeeld gewerkt wordt aan complexere bewegingen, het perfectioneren van techniek en aan muziekgevoel. De docent en assistente hebben op hoog wedstrijdniveau gedanst. Maar steeds samen een avondje uit staat voorop.

Naast de lessen bieden we elke maand een vrijdansavond aan. Elke maand is er een Oefenavond. Hier kun je vanaf je allereerste les al komen dansen.

Tot slot is een aantrekkelijk punt dat je bij ons flexibel kunt lessen. Dat wil zeggen: Je geeft je op voor een bepaalde cursusdag en tijd, maar je kunt (in hetzelfde seizoen) onbeperkt op een ander moment inhalen. Je hoeft zo nooit een les te missen.

Als u zelf een groepje heeft, kunnen we deze conform uw wens invullen als besloten groep (vanaf 4 paren).